Valpkull 2024

 

Grönviks kennel, Kiara, Nosework doftprov

Kommande Valpar 

Vår Kiara väntar valpar med Pilens Holy Dumle. Runt den 11 Juli beräknas de komma. Leverans sker tidigast efter 8 veckor. Enligt SKK provparning är det preliminärt index ED: 105 och HD 110. Vid leverans kommer valparna vara veterinärbesiktade, chipmärkt, avmaskade, SKK-registrerade med stamtavla och alla valpar kommer vara dolda felförsäkrade.

Vi tillämpar inte kösystem, utan vill hitta rätt köpare till rätt valp. Beslutet ska vara ömsesidigt för både köpare och oss. Det är ett stort beslut för dig som köpare, att få en ny familjemedlem och från vår sida att lämna en ny liten valp. När vi träffat alla intressenter, och vi är överens så kan en valp tingas. Självklart går det att höra av sig och ställa frågor/visa intresse redan nu. 

De växer upp i en trygg miljö på landet och kommer vara vana vid katt, ungdomar samt hundar.

Grönviks kennel, Kiara, Nosework doftprov

Grönviks Kiara (SE53103/2021)

Grönviks Kiara är vår andra tik. Skulle vilja säga att hon älskar att arbeta. Vi har arbetat med Nosework, viltspår och bruksspår. Kiara är viltspårchampion. Hon har en fantastisk näsa och kan spåra upp tryfflar i marken, det har hennes mamma, Disa lärt henne. Hon kan också grunderna i apportering och bär gärna. Kiara är vaksam, nyfiken och vill lära sig. 

Kiara är en charmig familjehund, som alltid är glad, gosig och ”will-to-please”. Hon var också med och tog hand om sina småsystkon (Havskullen) och det var kul att se hur duktig hon var. 

Hon är utan anmärkning på armbågar och höfter A. Ögonlysning u.a. Dessa resultat finns också på skk.se.

Kiara är fri (does not carry): prcd-PRA, Dwarfism (Skeletal Dysplasia 2), STGD-PRA (Stargardt disease), EIC, HPNK, CNM, OSD, DM.  Blodprov skickat till Tyskland. 

https://www.rasdata.nu/jaktavlad_labrador/hund/2020/s5310321.htm

Bild 3 och 4 är Kiara, mer info och bilder finns under start.

Ivanthes

Pilens Holy Dumle (SE11461/2021)

Mattte Marie beskriver:

Dumle är en helt naturlig hund i allt han tar sig för. Det känns som om han har mer erfarenhet än det jag hunnit ge honom. En riktig naturbegåvning!

I vardagen är han social, lekfull och en riktig glädjespridare. 

I arbetar är han otroligt fokuserad och vill alltid göra rätt. Otroligt lättförd. Dumle är en mycket snabb hund, men när han kommer till området då jobbar han lugnt och metodiskt. en riktigt duktig markör. Jobbar självständigt när det behövs, men har inga problem med att växla mellan självständigt och att styras om det behövs. Han har fått mycket beröm av domare på prov och erfarna träningskompisar. Det är en hund man lägger märke till.

https://www.rasdata.nu/jaktavlad_labrador/hund/2020/s1146121.htm

Bild 1 och 2 är Dumle.

 

 

Grönviks kennel, Kiara, Nosework doftprov

Intresserad?

Önskar ni tinga en valp

Är du/ni fortsatt intresserade av en valp, från oss så önskar vi att du återkommer med ett brev om er och hur valpen/hunden kommer få det i ert hem.